Faldteknik og balancetræning for seniors


  • Teknikker til at falde rigtigt
  • Balancelege der giver bedre koordination, motorik og rum-retning-fornemmelse
  • Didaktiske og pædagogiske overvejelser, mht. inddragelse af sikkerhed, øvelsesvalg og progression

FORMÅL

Formålet er at øge kompetencer og viden om faldteknikker, grounding og balancetræning for faggrupper, der underviser seniorer.

 

INDHOLD

Kurset henvender sig til faggrupper, der arbejder med seniorer, og som søger øvelser, der kan afhjælpe og forebygge faldulykker. Der undervises i, hvordan ældre kan forebygge og afhjælpe risiciene ved fald. Indholdet er faldøvelser, faldmotorik, stabilitet- og mobilitetstræning.

Det handler om at kunne slappe af i kroppen, så man ikke slår sig, når man falder. Fagligheden og sikkerheden er i fokus. Vi har en viden fra international forskning, men specielt også gennem elementære kampkunsttekniker i forhold til grounding, balancetræning og faldteknikker.Martin fanger os fra starten, og med sit gode humør og smittende væsen, fortæller han om vigtigheden af styrke- og balancetræning. Med malertape på gulvet går vi i gang med de praktiske øvelser, hvor svært kan det være at følge en streg? Jo, der er lige det med aldersforandringer! Men Martin fører os gennem de mange øvelser og de tunge seniorben flyver nu hen over gulvet. Videre til øvelser i faldteknik, hvilket godt kan være en udfordring for mange, men Martin har øje for alle og skaber en god stemning og instruerer i forlæns og baglæns rullefald, heldigvis på store tykke madrasser så de stive kroppe falder blødt. Undervisningen er dejlig afvekslende og vi får en masse input vi kan bruge i hverdagen. En yderst vellykket dag.